Zes uur de wekker is voor horecamensen zeker vroeg maar om op tijd in Yerseke te zijn moet je wat over hebben.
Met een VIP-bus op weg naar Zeeland om daar oa een mosselkwekerij te bezoeken. Veel handelingen zijn al machinaal maar ook hier komt nog steeds specialistisch mensenwerk bij kijken. Iedere scheepslading mosselen wordt steekproefgewijs handmatig gecontroleerd op grootte en kwaliteit.
Daarna op de boot op weg naar de mosselbanken. Weer of geen weer, als het maar even kan worden er dagelijks vele kilo’s uit het water geschept. Heerlijke verse Zeeuwse mosselen die de heren zich aan boord al prima lieten smaken.
Om daarna een Zeeuwse trots te bewonderen, sinds 2017 wordt er op Yerseke de Yellowtail Kingfish gekweekt. Een straalvinnige roofvis die wel 2m lang kan worden en een perfecte vervanger is voor de zo bedreigde tonijn. Duurzaam gekweekt, zonder foodmiles, lekker en verantwoord!
Leerzaam, interessant, gezellig én lekker. De beste combinatie voor de aanwezige foodies!
Goed geregeld Sligro en SmitVis..
#Sligro, #SmitVis, #YellowtailKingfish, #Heineken