Het Informatiebureau voor Duitse Wijn organiseerde van 3 t/m 19 juni de 11e editie van de Riesling & Pinot Weeks.
Tijdens deze periode bieden restaurants, verdeeld over heel Nederland, hun gasten een 3-gangen-menu (incl. Duits wijnarrangement, waaronder ten minste 1 Riesling) voor €50 aan.
En na al onze enthousiaste verhalen over Duitse wijnen, zal het geen verbazing wekken dat wij ook dit jaar graag van de partij zijn. Wel zijn we natuurlijk weer een beetje eigenwijs en bieden we u een vier-gangen-menu met Duitse wijnen aan voor €66. Maar de 3-gangen kan natuurlijk ook.
Gezien het succes van vorig jaar: iedere avond bereidt de keuken de Riesling-menu’s voor. Komt u dus zonder specifieke ‘Riesling-reservering’, kan het dus zijn dat het menu niet voorradig is. Oftewel, kom graag en reserveer op tijd.
Riesling& Pinot Menu
-
Voorgerecht
Terrine van in paprika gepekelde Noordzee- zalm in room gelei en cardamon
Weisserburgunder Trocken2020 Weingut Knab
-
Tussengerecht
Langzaam gegaarde suprême (wilde)parelhoenlfilet met blauwe pruimen compôte en dikke port-jus
Spatburgunder 2019 Weingut Rings
-
Hoofdgerecht
Tarbot-filet, op de graat gebakken met Hollandaise saus, Hollandse asperges en crûmble van eidooier.
Grauburgunder 2021 Gris de Gris JJ Weingut Zilliken
-
Dessert
Frangipane van wilde perzik met mangosorbet, perzikgel
Riesling Ausleese 2020 Weingut Lotz