1 t/m 17 oktober 2021
Riesling is zonder twijfel het uithangbord van Duitsland.
Maar Duitsland heeft zoveel meer druiven en wijnen, te denken aan de; Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay en Spätburgunder . Maar ook Auxerrois, Frühburgunder en Schwarzriesling horen tot zogenaamde “burgunder” of “pinot”.
Dat zijn niet alleen tal van druivenrassen, dat betekent ook onnoemelijk veel wijn & spijs combinaties.
Om dit te promoten organiseerde “Het informatie bureau voor Duitse wijnen”, dit jaar voor de 10e keer de Riesling&Pinot Week.
En kon u bij BokkersteBuiten genieten van een 3 of 4 gangen menu met bijpassende, natuurlijk Duitse, wijnen.
BokkersteBuiten Riesling & Pinot Diner
Voorgerecht
Tartaar van coquilles/ Granny Smith appel/ bieslook/ kropsla/ schuim van komkommer
Blanc de Noir/ Weingut Burggarten/ Spätburgunder/ 2019/ Ahr
Tussengerecht (optioneel)
Rouleaux parelhoen/ farce van hazelnoot/ gevogelte jus met paddenstoel
Spätburgunder/ Weingut Knab/ Endinger Engelsberg/ 2018/ Baden
Hoofdgerecht
Hertenrugfilet/ escalope gebakken eendenlever/ rode port jus/ rode biet
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon/ Weingut Neiss/ Thats Neiss/ 2017/ Pfalz
Dessert
Gepocheerde peer/ crème gepofte peer, bourbon, citrus/ granité bramen/ crumble beurre noisette/ schuim van verveine
Riesling/ Weingut Keller/ Wehlener Sonneuhr/ Riesling Auslese/ Mosel