HERFST, WEER LEKKER NAAR BINNEN BIJ BOKKERS TE BUITEN.
Nog een laatste zonnetje, nog heel even buiten met de jas aan genieten van een donker biertje of lekker glas rode wijn. Meer regen, wind en vallende kastanjes. Maar ook weer lekker met z’n allen gaan dineren. Mooie menu’s met lekkere wijnen.
En.. nieuwe producten! Want dat is het voordeel van een nieuw seizoen.
Klaar met de asperges. Laat de aardpeer, knolselderij, stoofpeertjes, paddenstoelen en natuurlijk het wild, maar komen!
Dus heeft Chef Bokkers dikke polderganzen gefileerd om de filets mooi rosé te bakken en bitterballen mee te maken
Bekende groentes zoals de knolselderij worden in de oven gepoft. Maar ook vergeten groente als de paarse oerwortel, straks sulfide gegaard met groene kruiden en knoflook, of geroosterde pastinaak zal u verbazen.
Een hernieuwde samenwerking met Familie Hazenberg uit Dedemsvaart, zorgt voor mooie streekproducten om mee te werken. Kleine witte muskaatdruifjes geweckt tot compote. Samen met ‘natte’ walnoten gaat dit heerlijk bij uw kaasplateau.
En zo af en toe iets heel bijzonders. Bovisten!
Deze grote paddenstoelen kunnen als voetballen zo groot worden. Zijn stevig, ruiken intens aards. En de smaak is vol. Goed gebakken lijkt de bovist het meest op vegetarische ganzenlever. Een product dat er maar even is en dus heel leuk om mee te kunnen werken. En dat wil onze Deltion-stagiaire Roleyen ook wel even van dichtbij bekijken!
Deze herfstproducten zullen zeker ook gebruikt worden in ons 4-gangen Herfst-week-menu. Want ook dit jaar organiseert de HESZ, de Zwolse herfst 10-daagse. En kunt u in diverse restaurants in Zwolle genieten van herfst gerechten.
We zien u graag!
Martijn&Nicole