Zomaar een dinsdagavond in oktober en ons restaurant, zit vol met champagne liefhebbers.
Op uitnodiging van Wijnhandel Schuttelaar, is van het champagnehuis Ayala, de specialist Monsieur Francois Petit, overgekomen om ons meer te vertellen over champagne en hun champagnes in het bijzonder,
5 Champagnes werden er geproefd, waaronder een Brut Majeur, fris en elegant. Een Blanc de Blanc, geheel Grand Cru en 100% Chardonnay, elegant en verfijnd. En de meest bijzondere champagne van de avond; de Cuvée Brut Millésimé, 80% Chardonnay, 20% Pinot Noir, 8 jaar gerijpt “sur lies”. Een champagne met karakter, zelfs een eigenzinnig karakter want na rijping met de “natural cork”, wordt iedere fles een uniek exemplaar.
Maar er was meer dan alleen champagne. Want chef Bokkers had naast iedere champagne een bijpassend gerecht gemaakt.
Hierdoor kregen zowel de champagnes als de gerechten nog meer smaak.
Want een Blanc de Blanc met gebakken coquilles en een kreeften-bisque met saffraan. Of de Brut Majeur met tartaar van verse zeebaars, rode peper en de ziltige smaak van de kuit van de keizerharing. Of de Rosé Majeur met een bavarois van bramen… het versterkte elkaar. En zelfs Monsieur Francois was bijna niet uit keuken te krijgen!
Een mooie avond.
Met dank aan onze gasten die zich op deze regenachtig dinsdag lieten verleiden door de ‘bubbels’.
Aan wijnhuis Schuttelaar. En natuurlijk Monsieur Francois Petit van Ayala.
En wat dan overblijft na zo’n avond; heel veel kurken, lege flessen en mooie herinneringen!